Oszd meg!

2010. január 26., kedd

Répás kuszkusz gabonafasírttal

Fincsi reformkaját készítettem így első nekirugaszkodásra.... - persze, még csak próbálgatom az alapanyagokat, de a kuszkusz már édesen bejött, úgy jobban is ízlik, de sósan sem olyan rossz. A gabonafasírt meg kimondottan jó ízélményt nyújtott.
(Nem akarom elkiabálni, de kicsit több energiám van, jobban pörgök, hogy nem húst hússal eszek, az most úgy háttérbe szorult kicsit. Persze, más is hozzájárul, ez csak az egyik része a dolognak. :-) Aki átélt már hasonlót, az úgyis tudja, aki meg nem, annak meg feleslegesen is mondom :-))...)



Hozzávalók:
kuszkusz, sárgarépa, gabonafasírt por (Natura - magyaros-szójás - nem tartalmaz semmiféle idegen irgumburgum adalékanyagot), kis olívaolaj, vöröshagyma, vegamix, tengeri só.

Elkészítés:
Kuszkusz:
A kuszkuszt másfélszeres mennyiségű forrásban lévő, lobogó, zöldfűszeres (vegamixes) vízbe öntjük, majd lehúzzuk a tűzről, és fedő alatt kb. 10 percig pihentetjük.
Gabonafasírt:
Kb. 100 gramm fasírtport 120 ml vízzel pépesre keverünk, dinsztelt hagymát adunk hozzá és 30 perc pihentetés után forró olajban kisütjük.

Képtörténet:

A hozzávalók (+ só, vöröshagyma)

A még nyers fasítgolyócskák:

A fasírtocskák sülnek:

És már készen is vannak:


3 megjegyzés:

  1. Jól néz ki!
    Azért a szójával vigyázz, én nem bízok annyira az itteni szójatermékek "egészségességében". Ha gondolod olvasd el ezt a témáról:
    http://tejmentes.blogspot.com/2009/06/mi-baj-szojaval.html

    VálaszTörlés
  2. Mostantól egészségesebben étkezel, vagy ez csak véletlen?:)

    VálaszTörlés
  3. Köszönöm a linket Kiskukta. Valóban egy részletes leírás.
    Szepyke, próbálom az alapanyagokat, aztán majd meglátom, hogy mi marad meg a konyhában belőle. Eddig egész jó. :) Igen, próbálok változtatni, mert érzem magamon, hogy kell..

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails