Oszd meg!

2009. július 13., hétfő

Tiramisu (hamiskásan)

Ez a tiramisu kezdetben majdnem a kukában végezte, mert eredetileg habtejszínt szerettem volna a vanília puding helyett belekeverni (nyers tojást egyáltalán nem szerettem volna), de megadta magát a mixerem, így nem a kukában vagy a plafonon vagy az udvar közepén landolt szerencsére, mert volt otthon vanília pudingom. És így is nagyon fincsi lett. Egykettőre elfogyott, nem kellett neki egy nap sem. :)


Hozzávalók:
20-25 dkg babapiskóta, 4 adag feketekávé, egy kis rumaroma vagy rum, 25 dkg mascarpone krémsajt, 1 főzős vanília puding, 3 dl tej, 12 dkg cukor, a tetejére egy kis kakaópor

Elkészítés:
A mascarpone krémsajtot elkeverjük a porcukorral. A vanília pudingot megfőzzük a tejben, kicsit kihűtjük, majd a mascarponés krémhez keverjük. A kávét összekeverjük a rummal vagy rum aromával, majd a babapiskótákat megmártjuk a kávés-rumos lében. Tényleg csak megmártani kell, mert a piskóta nagyon gyorsan magába szívja, és ha sokáig áztatjuk, akkor elázik. A sütiben úgyis megpuhul majd. Egy tálba lerakjuk a babapiskótákat egymás mellé, majd a krém felét rákenjük. Ezt követően ismét egy kávés-rumba áztatott babapiskóta réteg következik, majd a tetejére ismét krém. Ha végeztünk, a tetejére kakaóport szitálunk.
A hűtőben másnapig érleljük, hogy az ízek jól összeérjenek, és a babapiskóta megpuhuljon. Nagyon finom sütemény!

Szeletelés előtt:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails